Preview

Linkjes maken

In Web Made Easy kun je naar heel veel verschillende zaken links leggen. Hieronder volgt een overzicht van alle linktypes en de bijhorende mogelijkheden.

  • Een link naar een pagina
  • Een link naar een blok
  • Een link naar een afbeelding
  • Een link naar een video bestand
  • Een link naar een video URL
  • Een link naar een document
  • Een link naar een URL
  • Een link naar een e-mailadres
  • Een link naar een telefoonnummer

Blok link

Een link naar een blok geeft je de mogelijkheid om bezoekers met een simpele klik naar een ander deel van de pagina te laten navigeren. Geef de blokken waar je naar wil navigeren een naam zodat deze in de lijst met mogelijke blok-links verschijnen. 
Je geeft een blok een naam door op het pennetje te klikken en rechts bovenin de instellingen een naam te typen. 

Afbeelding link

Leg je een link naar een afbeelding dan maakt Web Made Easy automatisch een pop-in voor je aan waarbinnen de afbeeldingen boven de website wordt getoond. Wanneer in hetzelfde blok meedere links staan naar afbeeldingen dan worden er automatisch pijltjes links/rechts toegevoegd zodat de bezoeker eenvoudig door alle afbeeldingen binnen het blok kan navigeren.

Video link

Een link naar een video kun je op twee manieren leggen. De beste optie is het linken van een video welke op een externe videosite staat zoals Youtube of Vimeo. Je kan ook een video uploaden in Web Made Easy en daar een link naar leggen maar deze wordt dan niet gestreamd zoals dit bij videosites zoals Youtube en Vimeo wel gebeurt.

Document link

Met een link naar een document maak je het de gebruiker makkelijk om documenten te downloaden van jouw website. Je kunt links leggen naar verschillende soorten bestanden zoals onder andere PDF. Deze bestanden upload je in Web Made Easy.

URL link

Een link naar een externe URL maakt het mogelijk om naar andere websites te linken. Web Made Easy zorgt er automatisch voor dat deze links altijd in een nieuw venster of tabblad geopend worden. Voor de techneuten: Je hoeft dus zelf geen "target" op te geven.

E-mail link

In Web Made Easy kun je eenvoudig links leggen naar e-mailadressen. Wanneer de bezoeker op een dergelijke link klikt dan opent automatisch de mailclient van de gebruiker. Let op: Links naar e-mailadressen maken het voor spammers wel makkelijker om jouw e-mailadres te vinden en deze op te nemen in spamlijsten.

Telefoonnummer link

Wanneer je een link legt naar een telefoonnummer dan zorgt Web Made Easy ervoor dat deze link zo wordt opgebouwd dat wanneer er op een mobiel op geklikt wordt er direct een telefoonverbinding wordt gestart. Deze functie maakt jouw website nog gebruiksvriendelijker voor mobiele gebruikers.

Bekijk ook onze andere artikelen

Was dit artikel behulpzaam? Of mis je iets?

Pagina's toevoegen

Voeg eenvoudig nieuwe pagina's toe. Of doe dit door een kopie van een bestaande pagina te maken.

Pagina opbouwen

Bouw je pagina op met de blokken die je zelf kiest.

Blokken vormgeven

Geef de blokken zelf de gewenste vormgeving.

Globale blokken

Bepaalde blokken moeten op iedere pagina van de website gelijk zijn. 

Favoriete blokken

Een blok dat in de favorieten categorie komt te staan en van daaruit eenvoudig op iedere pagina kan worden geplaatst.

Elementen verbergen

Teksten, titels, buttons en afbeeldingen verbergen kan voor alle schermgroottes tegelijk of voor specifieke schermgroottes.

Elementen zichtbaar maken

Wanneer elementen binnen een blok verborgen zijn dan kun je deze weer zichtbaar maken.

Linkjes maken

In Web Made Easy kun je naar heel veel verschillende zaken links leggen