Preview

MEertalige website

Als jij een website bij Web Made Easy hebt, kan jouw website ook in meer talen worden ingesteld! Het is eenvoudig zelf aan te passen. Bekijk hier de stappen om dit zelf toe te passen in Web Made Easy:

Stap 1 Talen instellen

Ga naar de instellingen van de website, hier vind je het kopje talen. Je hebt bijv. keuze uit Engels, Duits, Spaans, Frans, Zweeds, Pools, Chinees, Arabisch en nog veel meer. Vink bij 'talen' alle talen aan waarin de website vertaalt moet worden.

Vink bij 'standaard taal' de taal aan waarin de website standaard wordt gemaakt.

Stap 2 Taal kopiëren

Wanneer er een nieuwe taal is aangemaakt wordt er een kopie van de hele website gemaakt. De teksten en afbeeldingen worden dan alleen nog niet mee gekopieerd. Dankzij de functie “taal kopieren” in Web Made Easy kunnen we de hele inhoud van de ene taal naar een andere taal kopieren. Alle afbeeldingen en teksten zullen dan worden vervangen door de versie waar je voor gekozen hebt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de teksten vertalen en plaatsen.

 

Let op! Wanneer je al aanpassingen hebt gemaakt in de nieuwe taal, zullen deze aanpassingen blijven staan wanneer de taal wordt gekopieerd. Bijvoorbeeld je gaat de Nederlandse taal naar de Engelse versie kopieren. Voor je dit gaat doen pas je een afbeelding in de Engelse versie aan. Vervolgens kopieer je de Nederlandse taal naar de Engelse versie. De afbeelding zal dan blijven staan in de Engelse versie en niet worden vervangen door de Nederlandse afbeelding.

Stap 3 Teksten per taal plaatsen

Wanneer je de standaard taal naar de andere nieuwe talen hebt gekopieerd, hoef je alleen nog de teksten in je website vertalen. Natuurlijk kan dat met verschillende online vertaal machines zoals Google vertalen, maar het kan ook met DeepL.

De makkelijkste manier om teksten te vertalen is om ze eerst in een Word document te plaatsen. Doe dit dan op volgorde van de website, dus eerst Home en als laatste Contact. Bij DeepL kan je namelijk een heel document laten vertalen en ben je in 1 keer klaar.

Wanneer je bent ingelogd in Web Made Easy en begint met het bewerken van de Home pagina. Kan je rechts bovenin op het vierkantje klikken van Taal. Er verschijnt een drop down menu waarin je naar een andere taal van de website kan navigeren. Je kunt de teksten vervolgens makkelijk kopiëren en op de juiste plaats in de website plakken. Je selecteert de oude tekst, verwijderd het en plakt de nieuwe tekst er in.

Stap 4 Navigatie blok plaatsen

Alle talen staan nu ingesteld alleen kunnen bezoekers nog niet naar de talen navigeren. We moeten dus nog een navigatie blok (blok 96 in de afbeelding) plaatsen op alle pagina’s in de website. De meest voorkomende plek is helemaal bovenin de website en het menu. Zo kunnen bezoekers gelijk kiezen voor hun eigen taal. Vergeet niet om het blok globaal te maken en het op de andere pagina’s uit het menu globaal te plaatsen. Wanneer je dan een aanpassing maakt gebeurt het op elke pagina!

Bekijk ook onze andere artikelen

Was dit artikel behulpzaam? Of mis je iets?

Website instellingen

Website instellingen kun je invullen bij het aanmaken van een website, deze kun je altijd achteraf nog wijzigen door op het tandwieltje te klikken.

Meertalige websites

Als jij een website bij Web Made Easy hebt, kan jouw website ook in meer talen worden ingesteld! Het is eenvoudig zelf aan te passen. 

Pagina instellingen

Elke pagina heeft individuele pagina instellingen. Deze zijn instelbaar via de pagina instellingen popup.

Pagina aanmaken en opbouwen

Een Web Made Easy website kun je uitbreiden met meerdere pagina's. Hier leggen we dit voor u uit

Publiceren

Om een website live te zetten dien je deze te publiceren. Dat doe je door de volgende stappen te volgen.