Preview

Werken met afbeeldingen

Afbeeldingen maken of breken een website. In Web Made Easy heb je de beschikking over een flinke bibliotheek met gratis te gebruiken afbeeldingen om je tijdens het ontwerpproces een goed beeld te geven hoe de website eruit komt te zien. We raden echter aan om voor de uiteindelijke website unieke afbeeldingen op maat te gebruiken. 

Hoe groot moet een afbeelding zijn?

Een vraag welke we vaak krijgen gaat over de afmetingen van afbeeldingen. Omdat een website responsive moet zijn kan op deze vraag geen eenvoudig antwoord worden gegeven. Per schermgrootte kan de afbeelding qua grootte verschillen. Het is zelfs mogelijk dat een afbeelding op de mobiel groter wordt getoond dan op een tablet. In deze tutorial leggen we uit hoe je met afbeeldingen in Web Made Easy kunt omgaan.

Tip

Upload de afbeelding in het grootste formaat waarop deze wordt getoond op de website. Dit is niet perse de afmeting voor het grootste schermformaat. Zo kan een afbeelding op mobiel groter worden getoond dan op de tablet. Dit komt door het aantal responsive kolommen waarover deze wordt verdeeld.

Afmetingen

Blok                                              Minimale afmeting*
Showcase blokken                     480 breed
Hero's                                           1900 breed

* Dit is een algemeen advies en kan in individuele gevallen anders uitpakken. Controleer zelf na uploaden of de afbeelding op de verschillende schermgroottes naar wens wordt getoond. De hoogte is afhankelijk van de gekozen verhouding.

Afbeeldingverhoudingen

In Web Made Easy kun je per afbeelding de verhouding opgeven. De afbeelding wordt dan zo optimaal mogelijk in die verhouding getoond. Dit betekent dat er ook onderdelen van de afbeeldingen buiten het kader vallen en daardoor niet zichtbaar zijn. Als je de instelling "passend" hebt aangevinkt dan wordt de afbeeldingen altijd helemaal getoond binnen het afbeeldingenkader. Het afbeeldingenkader zal in veel gevallen dan niet geheel gevuld zijn.

Bekijk ook onze andere artikelen

Was dit artikel behulpzaam? Of mis je iets?

Pagina's toevoegen

Voeg eenvoudig nieuwe pagina's toe. Of doe dit door een kopie van een bestaande pagina te maken.

Pagina opbouwen

Bouw je pagina op met de blokken die je zelf kiest.

Blokken vormgeven

Geef de blokken zelf de gewenste vormgeving.

Globale blokken

Bepaalde blokken moeten op iedere pagina van de website gelijk zijn. 

Favoriete blokken

Een blok dat in de favorieten categorie komt te staan en van daaruit eenvoudig op iedere pagina kan worden geplaatst.

Elementen verbergen

Teksten, titels, buttons en afbeeldingen verbergen kan voor alle schermgroottes tegelijk of voor specifieke schermgroottes.

Elementen zichtbaar maken

Wanneer elementen binnen een blok verborgen zijn dan kun je deze weer zichtbaar maken.

Linkjes maken

In Web Made Easy kun je naar heel veel verschillende zaken links leggen